Βόλος

από το 2013

«Το Μεζεν» έχει πάρει το όνομά του από το λογοπαίγνιο της κατάστασης διαλογισμού κατά την κατανάλωση αποσταγμάτων  και των συνοδευτικών μεζέδων αυτών. Είναι ένα νεανικό εστιατόριο με ανοικτή κουζίνα μπαρ στο κτίριο της ιστορικής Ερωφίλης στον πεζόδρομο της Αλοννήσου , στο κέντρο του Βόλου. Η πέτρινη παραδοσιακή μονοκατοικία μετατρέπεται σε ένα τσιπουράδικο «νέας εποχής».

Οι μεγάλες γυάλινες επιφάνειες με επάλληλα τζάμια σε συνδυασμό με την ψηλή οροφή δίνουν την αίσθηση του έξω και το καλοκαίρι. Ένας αποστακτήρας με χαλκοσωλήνες που τρέχουν στους τοίχους , μία βιτρίνα ψυγείο που κρέμεται πάνω από το μπαρ , ένα εμφανές καπνιστήριο και ο συνδυασμός τσιμέντου , παλαιωμένου μετάλλου και ακατέργαστου ξύλου δίνουν έμφαση στην απόσταξη και την παλαίωση.Το εσωτερικό set up αποτελείται από ένα πλέγμα τραπεζιών και ανοικτής κουζίνας μπαρ και το εξωτερικό από κλασσικά τραπέζια καφενείου.
Η 12ωρη λειτουργία του επιτρέπει στους εραστές των Ελληνικών αποσταγμάτων και ρετσινών , με κορυφαίο το τσίπουρο , να διαλογίζονται μεσημέρι, απόγευμα ή βράδυ…

Η κουζίνα και η κάβα

Το concept της κουζίνας του είναι στηριγμένο στην φιλοσοφία των παραδοσιακών τσιπουράδικων του Βόλου και της Νέας Ιωνίας και ντύνει με αυτή και τα υπόλοιπα Ελληνικά αποστάγματα.
Έτσι λοιπόν παραγγέλνει ο πελάτης το απόσταγμά του ,(τσίπουρο , ούζο , τσικουδιά , ζιβανία και απόσταγμα) που συνοδεύεται με τον κατάλληλο μεζέ , ο οποίος όσο προχωράει η παραγγελία έχει μία λογική σειρά. Το σέρβις των μεζέδων γίνεται σε παραδοσιακά και νέου τύπου σκεύη (π.χ. αλίπαστα σε σκεύη ανοικτές κονσέρβες) . Τα αποστάγματα στο «Με ζεν» προέρχονται από επώνυμους παραγωγούς και είναι συνδυασμός εμφιαλωμένων μικρομερίδων (50 ml) και σπιτικών συνταγών σε μόστρα.
Οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιεί προέρχονται από επώνυμους Έλληνες παραγωγούς και τοπικούς συνεταιρισμούς . Είναι στην πλειοψηφία τους φρέσκες με έμφαση στην προέλευσή τους και κατά την αποθήκευση ,συντήρηση και επεξεργασία τους ,τηρώντας όλες οι διαδικασίες ασφαλείας. Ιδιαίτερη σημασία έχει δοθεί στο κομμάτι της τροφοσυλλογής και της εποχικότητας ,χαρακτηριστικό άλλωστε της τοπικής κουζίνας.
Με μια δυναμική κάρτα αποσταγμάτων (πάνω από 70 ) που ανανεώνεται δύο φορές τον χρόνο , το Μεζέν έχει χαρακτηριστεί ως η Μέκκα των φίλων των Ελληνικών αποσταγμάτων.
Από το 2018 έχει προστεθεί και μία μικρή λίστα ρετσινών νέας εποχής με σκοπό την εξοικείωση του κοινού με το ιστορικό και δυναμικό αυτό Ελληνικό κρασί.
Καθ όλη την διάρκεια του χρόνου πραγματοποιούνται γαστρονομικά δρώμενα πανελλήνιας εμβέλειας με σκοπό την ανάδειξη του μοναδικού γαστρονομικού προϊόντος του Βόλου και των υψηλής ποιότητας Ελληνικών αποσταγμάτων.
Ήρθε η ώρα ν ανακαλύψουμε τον κόσμο των γεύσεων των Ελληνικών αποσταγμάτων και ρετσινών και να τις ταξιδέψουμε σε όλον τον κόσμο.

Salonica

5 χρόνος mezen Salonica!

Το πρώτο αδερφάκι (franchise) του Μεζέν στήνεται στην Ρογκότη , κάθετο πεζόδρομο στην Τσιμισκή , ένα στενό δρομάκι με μακρά ιστορία στην εστίαση καθώς καταστήματα όπως ο Ερμής και τα θρυλικά σουτζουκάκια του ρογκότη βρίσκοταν εκεί. Κι εδώ επικρατούν οι γυάλινες επιφάνειες   και ο συνδυασμός μέταλου ξύλου με ιδιαίτερη έμφαση στην επαφή με την κουζίνα μπαρ τόσο από το ισόγειο όσο κι από το πατάρι με την πανοραμική θέα.

Το καλοκαίρι η δυναμικότητα του μεγαλώνει καθώς φιλοξενούνται τραπεζάκια καφενείου στον πεζόδρομο και την φιλόξενη στοά το βράδυ. Το γκραφίτι γνωστού καλλιτέχνη της πόλης και τα χαρακτηριστικά κιβώτια με την επιγραφή “uso a Marsiglia “ φέρνουν στο νου την οικεια εικόνα του βόλου και σε προετοιμάζουν για μια επαφή με την τελετουργία του Βολιώτικου τσιπουράδικου.

Η κουζίνα και η κάβα

Το concept της κουζίνας του είναι στηριγμένο στην φιλοσοφία του Μεζεν Βόλου και ντύνει με αυτή και τα υπόλοιπα Ελληνικά αποστάγματα.
Έτσι λοιπόν παραγγέλνει ο πελάτης το απόσταγμά του ,(τσίπουρο , ούζο , τσικουδιά , ζιβανία και απόσταγμα) που συνοδεύεται με τον κατάλληλο μεζέ , ο οποίος όσο προχωράει η παραγγελία έχει μία λογική σειρά. Το σέρβις των μεζέδων γίνεται σε παραδοσιακά και νέου τύπου σκεύη (π.χ. αλίπαστα σε σκεύη ανοικτές κονσέρβες) . Τα αποστάγματα στο «Μεζεν» προέρχονται από επώνυμους παραγωγούς και είναι συνδυασμός εμφιαλωμένων μερίδων (200 ml) και σερβιρίσματος με μόστρα.
Οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιεί προέρχονται από επώνυμους Έλληνες παραγωγούς και τοπικούς συνεταιρισμούς . Είναι στην πλειοψηφία τους φρέσκες με έμφαση στην προέλευσή τους και κατά την αποθήκευση ,συντήρηση και επεξεργασία τους ,τηρώντας όλες οι διαδικασίες ασφαλείας. Η ομάδα της κουζίνας εκπαιδεύεται συνεχώς σε τεχνικές πάστωσης , αλλαντοποίησης ,παραδοσιακών και μοντέρνων μεζέδων.
Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στον κατάλογο την ρετσίνας, με παρουσία των σημαντικότερων Ελλήνων παραγωγών , μια και πρόκειται για το αγαπημένο κρασί της πόλης.
Καθ όλη την διάρκεια του χρόνου πραγματοποιούνται γαστρονομικά δρώμενα με σκοπό την στήριξη κοινωφελών ιδρυμάτων της Θεσσαλονίκης.
Ήρθε η ώρα ν ανακαλύψουμε τον κόσμο των γεύσεων των Ελληνικών αποσταγμάτων και ρετσινών και να τις ταξιδέψουμε σε όλον τον κόσμο.

Welcome to tsipouroland

Το Μεζέν έχει πάρει το όνομά του από το λογοπαίγνιο της κατάστασης διαλογισμού κατά την κατανάλωση αποσταγμάτων και των συνοδευτικών μεζέδων αυτών. Η πολύωρη λειτουργία του επιτρέπει στους εραστές των ελληνικών αποσταγμάτων με κορυφαίο το τσίπουρο να διαλογίζονται μεσημέρι, απόγευμα ή βράδυ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

MEZEN – VOLOS

Αλλονήσου 8, Βόλος
24210 20844
[email protected]

MEZEN – SALONICA

Ρογκότη 3, Θεσσαλονίκη
2310 232 749
[email protected]

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ