ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ

Η συνεργασία μας σε συμβουλευτικό , οργανωτικό και διαχειριστικό επίπεδο με επιχειρήσεις εστίασης και φιλοξενίας ξεκίνησε το 2013 και διευρίνεται το 2016 με την συμμετοχή μας σε R&D για λογαριασμό παραγωγών και τοπικών βιομηχανιών τροφίμων.

Στόχος μας η αναβάθμιση των υπηρεσιών εστίασης της χώρας , η ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού εμπειρίας και η παραγωγή και τυποποίηση καινοτόμων και ποιοτικών προϊόντων.

Αν λοιπόν νομίζετε ότι οι στόχοι μας ταιριάζουν διαλογιστείτε μαζί μας στο [email protected]

ΣΥΝΤΟΜΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΔΙΑΚΟΔΗΜΗΤΡΗΣ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το ξημέρωμα της 11ης Δεκεμβρίου 1973 με καταγωγή την Οδησσό, την Σμύρνη, την Κώ και το Πολύδροσο της Ηπείρου. Με την μυρωδιά του γλυκάνισου , των βαρελιών και της ρητίνης να σχηματίζουν την μνήμη της γεύσης του τον Νοέμβρη του 2013 αποφάσισε να ασχοληθεί με την αγαπημένη του συνήθεια…

Σπούδασε στην Σχολή Επιχειρησιακών Σπουδών του BCA Διοίκηση Ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές WBL MBA στο πανεπιστήμιο του Middlesex στο Λονδίνο. Κατέχει πιστοποιήσεις Customers service, train the trainer της A&A Partners. Έχει πραγματοποιήσει εκπαίδευση Operation Procedures από την Goldaxia. Ολοκλήρωσε με επιτυχία εκπαίδευση Στρατηγικής και ηγεσίας από το Leaders Lab.

Έχει διατελέσει εκπαιδευτής σε σεμινάρια Με τίτλο: “Quality of service in tourism businesses και Quality of service in F&B businesses”. Διατέλεσε για 18 χρόνια γενικός διευθυντής , διευθύνων σύμβουλος και περιφερειακός διευθυντής ξενοδοχειακών επιχειρήσεων 4 και 5 αστέρων μικρής και μεσαίας δυναμικότητας. Παράλληλα έχει διατελέσει επίσημος συνεργάτης της πρεσβείας της Τυνησίας στην προώθηση του γαστρονομικού τουρισμού της χώρας.

Από το 2013 διατηρεί την ιδιότητα του project manager του ΜΕΖΕΝ ενώ παράλληλα παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε επιχειρήσεις των τομέων της μεταποίησης , φιλοξενίας κι επισιτισμού . Το 2015 παρουσίασε Masterclass με θέμα τα Ελληνικά αποστάγματα στους head bartenders των 50 καλύτερων Bar παγκοσμίως και το ίδιο έτος τον χάρτη της Ελληνικής γαστρονομίας στο FoodHallen του Άμστερνταμ για λογαριασμό της Ελληνικής Πρεσβείας. Το 2017 το project ΜΕΖΕΝ βραβεύθηκε με το χρυσό βραβείο ΕΣΤΙΑ ως Food Business Innovator. Από το 2018 διδάσκει οινολογία , οργάνωση και διοίκηση εστιατορίου , οργάνωση και λειτουργία ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και τουρισμό στην τουριστική ακαδημία του ΙΕΚ Δήμητρα.

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΧΕΛΜΗΣ

Ο Γρηγόρης Χέλμης γεννήθηκε τον Μάϊο του 1973 στην Αθήνα και η πρώτη του λέξη ήταν «γαριδομακαρονάδα». Αυτό του δημιούργησε παιδικό τραύμα και οι γονείς του τον έστειλαν σε Σχολή μαγειρικής προς αποκατάσταση. Από τότε συχνάζει τις περισσότερες ώρες της ημέρας σε κουζίνες με την άσπρη μπλούζα με τα μακριά μανίκια.

Το 1989 πρωτομπήκε στην κουζίνα του Intercontinental στην Αθήνα, και το 1995 ξεκίνησε να δουλεύει στο ίδιο ξενοδοχείο πλέον σαν επαγγελματίας. Μετά απο το πρώτο ξενοδοχείο που ανέλαβε το 2002 (Avaris – Καρπενήσι), πήγε στον Βόλο το 2006 να αναλάβει την κουζίνα του Domotel Xenia Volou. Εκεί η κατάσταση του χειροτέρεψε και άρχισε να βγάζει αφρούς (αφρό λεμονιού, αφρό πατάτας, αφρό ντομάτας κλπ).

Το 2011 μετακόμισε ως executive chef του ομίλου Domotel στην Θεσσαλονίκη, και παράλληλα από το 2013 συνδημιουργεί και συμμετέχει στην Orexis team, μια γαστρονομική ομάδα έρευνας και πειραματισμού πάνω στην Ελληνική γαστροκουλτούρα.

Το Νοέμβριο του 2013 επιλέγει να ξεσκονίσει την κουλτούρα του τσίπουρου και να την εμπλουτίσει με μπόλικες μαγειρικές ομορφιές…

Welcome to tsipouroland

Το Μεζέν έχει πάρει το όνομά του από το λογοπαίγνιο της κατάστασης διαλογισμού κατά την κατανάλωση αποσταγμάτων και των συνοδευτικών μεζέδων αυτών. Η πολύωρη λειτουργία του επιτρέπει στους εραστές των ελληνικών αποσταγμάτων με κορυφαίο το τσίπουρο να διαλογίζονται μεσημέρι, απόγευμα ή βράδυ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

MEZEN – VOLOS

Αλλονήσου 8, Βόλος
24210 20844
[email protected]

MEZEN – SALONICA

Ρογκότη 3, Θεσσαλονίκη
2310 232 749
[email protected]

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ