Το MεΖεν, του Μezze, ω μεζέδες

 In Blog

Το γλυφαδιώτικο Μezze συμπράττει με το βολιώτικο ΜεΖεν σε μια βραδιά ταιριάσματος τσίπουρου και φαγητού

Πριν από μερικές μέρες έτυχε να βρεθώ στο Μezze και δοκιμάσω μερικές από τις «εξτραβαγκάντζες» του Γρηγόρη Χέλμη, που έχουν προστεθεί στο πλούσιο ρεπερτόριο του μεζεδοπωλείου της Γλυφάδας. Μια ωραία καπνιστή τσιπούρα με γλυκό τσίλι και ντομάτα και μια «λούζα» από τόνο με κρούστα μπαχαρικών, ομολογουμένως, το τραβάνε το τσίπουρο. Και φέρνουν μέχρι τον καλόγουστο και φιλόξενο χώρο του Ομίλου Καστελόριζο στην Αγγέλου Μεταξά την αύρα του ΜεΖεν, του προχωρημένου τσιπουράδικου που είδε την τσιπουροποσία με δημιουργική ματιά, μεταφέροντας την βολιώτικη παράδοση στο σήμερα.

Με το link μεταξύ Αθήνας-Βόλου ήδη ανοικτό, Μezze και ΜεΖεν παρουσιάζουν από κοινού στην Γλυφάδα ένα πολύ ενδιαφέρον ειδικό μενού μοντέρνων μεζέδων, που αντλούν έμπνευση από τα βολιώτικα τσιπουράδικα: το «Πέμπτη και 13, μεζές της προκοπής», την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου είναι το πρώτο μιας σειράς αφιερωμάτων που θα ταξιδέψουν όσους βρεθούν στα τραπέζια του Μezze σε όλη την Ελλάδα.

Σε πολλά σημεία της χώρας μας μ’ ένα τσίπουρο γιορτάζουμε το τίποτα και τα πάντα. Στο Βόλο, όμως, το τσίπουρο έχει το βηματισμό του. Στο ΜεΖεν με κάθε γύρα έρχεται και διαφορετικός μεζές, ανάλογα με το τα κέφια της κουζίνας κι ανάλογα με τη χρονική στιγμ ή– ένα καλοζυγισμένο κρεσέντο-ντεκρεσέντο, ώστε να πίνεις με ρέγουλα. Αυτή είναι και η η λογική του μενού degustation που θα προτείνουν την ερχόμενη Πέμπτη ο executive chef του Μezze Glyfada Βασίλης Καφαλούκος και o Γρηγόρης Χέλμης του ΜεΖεν. Οι δύο τους θα ντύσουν, με τη βοήθεια του Ανδρέα Διακοδημήτρη, του… τσιπουροχόου του MεΖεν, τα αποστάγματα Τσιλιλή με δημιουργικά μερακλίδικη διάθεση.

Πολίτικος τσίρος, καπνιστή κοπανιστή, τσιτσίραβλα, όστρακα, θαλασσινά, πηλιορείτικα κρεατικά και όχι μόνο ετοιμάζονται για παρέλαση, συνοδευόμενα από τσίπουρα με γλυκάνισο ή χωρίς, ελαφρά παλαιωμένα και παλαιωμένα. Το μενού της βραδιάς, που περιλαμβάνει 17 διαφορετικούς μεζέδες και 5 διαφορετικά αποστάγματα, κοστίζει € 29 κι είναι καλή ευκαιρία να υψώσετε τα ποτήρια στο νέο πρόσωπο της τσιπουροκατάνυξης.

ΠΗΓΗ: https://www.ethnos.gr/food/86784_mezen-toy-mezze-o-mezedes

Welcome to tsipouroland

Το Μεζέν έχει πάρει το όνομά του από το λογοπαίγνιο της κατάστασης διαλογισμού κατά την κατανάλωση αποσταγμάτων και των συνοδευτικών μεζέδων αυτών. Η πολύωρη λειτουργία του επιτρέπει στους εραστές των ελληνικών αποσταγμάτων με κορυφαίο το τσίπουρο να διαλογίζονται μεσημέρι, απόγευμα ή βράδυ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

MEZEN – VOLOS

Αλλονήσου 8, Βόλος
24210 20844
[email protected]

MEZEN – SALONICA

Ρογκότη 3, Θεσσαλονίκη
2310 232 749
[email protected]

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ