«ΜεΖεν» στο «2Μαζί» ή όταν η γαστρονομία συναντά το τσίπουρο

 In Blog

Ένα άλμα της παράδοσης σε υψηλότερο γαστρονομικό σκαλοπάτι σε πνεύμα θαλασσινό.

Συνεχίζοντας τις συναντήσεις του με σεφ, κουζίνες και concept από διάφορα σημεία της Ελλάδας, ο σεφ του «2Μαζί» Χάρης Νικολούζος δημιουργεί τη Μ. Δευτέρα 10/4 μαζί με τους Γρηγόρη Χέλμη και Μιχάλη Πουλαράκη του βολιώτικου «ΜεΖεν» μια υβριδική γκουρμέ τσιπουροποσία σε δύο εκδοχές, μια μεσημεριανή (αν ο καιρός είναι καλός θα αναλάβει η αυλή) και μια βραδινή. Τα πιάτα του ειδικού μενού που θα σερβίρεται από τη 1 μ.μ. μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα εμπνέονται από την ιδιαίτερη κουλτούρα του μεζέ που πρεσβεύει το –ας το πούμε έτσι– post τσιπουράδικο, κάπου ανάμεσα σε κλασικό κι extreme, έχοντας όμως πιο fine dining παρουσίαση και τεχνικές. Στα amuse bouche σας περιμένουν ταραμάς, κοπανιστή, γύρος μπακαλιάρου και τζατζίκι με λαβράκι, στη συνέχεια θα έρθουν τσίρος σε ξίδι φράουλας με ζεστή βινεγκρέτ άνηθου, σπετζοφάι με λουκάνικο καλαμαριού και καβουρμάς μπακαλιάρου με «θαλασσινό αβγό», ενώ το φινάλε θα είναι τολμηρό: η δική τους κοπανιστή έχει γίνει… σοκολατάκι! Την αρμονία με διαφορετικά τσίπουρα και αποστάγματα έχει αναλάβει ο Ανδρέας Διακοδημήτρης. Όσο για το κόστος συμμετοχής, είναι € 55 το άτομο.

Νίκης 48, Πλάκα, 2103222839

Welcome to tsipouroland

Το Μεζέν έχει πάρει το όνομά του από το λογοπαίγνιο της κατάστασης διαλογισμού κατά την κατανάλωση αποσταγμάτων και των συνοδευτικών μεζέδων αυτών. Η πολύωρη λειτουργία του επιτρέπει στους εραστές των ελληνικών αποσταγμάτων με κορυφαίο το τσίπουρο να διαλογίζονται μεσημέρι, απόγευμα ή βράδυ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

MEZEN – VOLOS

Αλλονήσου 8, Βόλος
24210 20844
[email protected]

MEZEN – SALONICA

Ρογκότη 3, Θεσσαλονίκη
2310 232 749
[email protected]

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ