Γαστρονομικός Θίασος ΜΕΖΕΝ

 In Blog

22 Απριλίου 2018

Τοποθεσία Ramada Plaza Thraki

| Είσοδος Fully Booked!!

Το Μεζέν

«Κοιτάς μπροστά όταν δεν ξεχνάς από πού έρχεσαι…»

Γεννήθηκε πίνοντας κρασί σ’ ένα pintxos στην Βαρκελώνη και παλαιωμένες γκράπες σε μία enoteca στην Ρώμη.

Στην επιστροφή μας στον Βόλο, κι έπειτα από μια κλασσική Βολιώτικη τσιπουροκατάνυξη, συμφωνήσαμε: Δεν γίνεται να υπάρχει μια κουλτούρα σχεδόν 100 χρόνων στον Βόλο, και αυτή να αναλώνεται σε 2-3 ετικέτες τσίπουρου και -πολλές φορές- «τουριστικούς» μεζέδες.

Έτσι δημιουργήθηκε η ιδέα του ΜεΖεν. Βάση του το ιστορικό κτίριο της Ερωφίλης, στην Αλοννήσου 8, ένα μικρό στενάκι στο κέντρο της πόλης. Φιλοσοφία του το καθαρό τσίπουρο και η επιστροφή στην λογική του καλού μεζέ.

Συνεργαζόμαστε με μικρούς παραγωγούς στο Πήλιο και τον Κίσσαβο για τα κηπευτικά μας, παστώνουμε και καπνίζουμε μόνοι μας, φτιάχνουμε τα δικά μας τουρσιά και παίρνουμε τα βουνά για μανιτάρια, τρούφες, άγρια χόρτα και μυρωδικά.

Με πέτρα, ξύλο, μέταλλο, ανοιχτή κουζίνα και ακόμα πιο ανοιχτό μυαλό, γυρίζουμε την Ελλάδα, γνωρίζοντας τους αποσταγματοποιούς και τους τοπικούς παραγωγούς από κοντά, πίνουμε μαζί τους, ανταλλάσσουμε ιδέες, απόψεις, παραδόσεις και προϊόντα, γυρίζοντας πλουσιότεροι από κάθε μας ταξίδι και γεμάτοι ενθουσιασμό για να δείξουμε τα καινούρια μας ευρήματα, σε μια πόλη που αν μη τι άλλο ξέρει από καλό τσίπουρο και μεζέ.

Στα σκαριά είναι και το εργαστήριο για τα πειράματα μας, ενώ με επιλεγμένους συνεργάτες έχουμε ήδη αρχίσει να βγάζουμε και τα δικά μας προϊόντα με το όνομα ΜεΖεν, καθώς και το δικό μας τσίπουρο σε συνεργασία με την οικογένεια Καρδάση στον Τύρναβο. Αλλα η εξωστρέφεια δεν σταματάει εκεί…

Ο Γαστρονoμικός Θίασος Μεζέν

Η ιδέα γεννήθηκε κατά την διάρκεια διαλογισμού εν μέσω τσιπουροποσίας και ρακοκατάνυξης. Το θέμα της συζήτησης, μνήμες γεύσεων των παιδικών μας χρόνων. Το ένα έφερε το άλλο,τα τσίπουρα και οι ρακές έδιναν κι έπαιρναν και στο τέλος πριν το καθιερωμένο «σβήσιμο» η απόφαση πάρθηκε…

Με αεροπλάνα, βαπόρια και αυτοκίνητα ξεκινάμε το ταξίδι της γνωριμίας με το παρελθόν και το παρόν της Ελληνικής γαστρονομικής κουλτούρας. Σε κάποιες στάσεις, απωθημένα είναι αυτά, δινονται και μερικές παραστάσεις Με ζεν, έτσι για να γνωρίσουμε κι εμείς την κουλτούρα του τόπου μας σε άλλα μέρη, κάτι σαν περιοδεύων θίασος…

Μεζέν On Tour 2018

Αυτή η στάση έχει Θράκη στο αγαπημένο μας Umami Festival φτιάχνουμε μεζέ της προκοπής για τους μερακλήδες.

Καλώς ήλθατε στο Βολιώτικο τσιπουράδικο.

Σ’αυτήν την πολύμορφη και μεγάλη κουζίνα!

Γεύμα Γαστρονομικής Τσιπουροφαγείας

Επιλέξτε το Κυριακάτικο μεσημεριανό σας γεύμα στις 22 Απριλίου να είναι στα πρότυπα του Βολιότικου τσιπουράδικου και στα πλαίσια του Umami Festival Thrace ’18. Δοκιμάστε δεκάδες διαφορετικά πιάτα, συνδυαστικά με διαφορετικά, επιλεγμένα τσίπουρα.
Όσο περισσότεροι – τόσο περισσότερα τα πιάτα! Μια παρέα 4ων ατόμων είναι ιδανική για να δοκιμάσετε δεκάδες διαφορετικές γεύσεις, υπό την μαεστρία του Μεζέν!

Προ κρατήσεις online απαραίτητες

Γρηγόρης ΧελμήςChef R&D

“Ο αρχιμάερας”

Γεννημένος να μαγειρεύει και να ανησυχεί έπειτα από 20 χρόνια διεύθυνσης ξενοδοχειακών κουζινών αποφασίζει να ασχοληθεί με την δημιουργία καινοτόμων προϊόντων, την εκπαίδευση νέων μαγείρων και την μαγειρική επένδυση ιδιαίτερων γαστρονομικών concept.

Κατά καιρούς κάνει τον κάπελα…

Ανδρέας ΔιακοδημήτρηςProject Manager

“Ο Τσιπουράς”

Έπειτα από 18 χρόνια γενικής διεύθυνσης ξενοδοχειακών μονάδων αποφασίζει να ασχοληθεί με τα Ελληνικά αποστάγματα, την συμβουλευτική και την ανάπτυξη νέων γαστρονομικών concept.

Κατά καιρούς κάνει τον μικρό του καταστήματος…

Μιχάλης ΠουλαράκηςExecutive chef

“Ο Μάερας ”

Ή αλλιώς Μιχάλης “Ο νόστιμος”. Με 15 χρόνια στην πλάτη ξενοδοχειακής εμπειρίας αποφασίζει να ακολουθήσει τους υπόλοιπους λωλούς και αναλαμβάνει την κουζίνα του ΜΕΖΕΝ ακολουθώντας την οικογενειακή παράδοση των τσιπουράδων.

Κατά καιρούς κάνει τον κυρ-Παντελή…

 

Gallery

 

ΠΗΓΗ: https://www.tuevents.gr/subevent/gastronomikos-thiasos-mezen/

Welcome to tsipouroland

Το Μεζέν έχει πάρει το όνομά του από το λογοπαίγνιο της κατάστασης διαλογισμού κατά την κατανάλωση αποσταγμάτων και των συνοδευτικών μεζέδων αυτών. Η πολύωρη λειτουργία του επιτρέπει στους εραστές των ελληνικών αποσταγμάτων με κορυφαίο το τσίπουρο να διαλογίζονται μεσημέρι, απόγευμα ή βράδυ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

MEZEN – VOLOS

Αλλονήσου 8, Βόλος
24210 20844
[email protected]

MEZEN – SALONICA

Ρογκότη 3, Θεσσαλονίκη
2310 232 749
[email protected]

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ