Ένα βολιώτικο τσιπουράδικο υποψήφιο στους Χρυσούς Σκούφους

 In Blog

Το τσιπουράδικο ΜεΖεν, στο Βόλο είναι υποψήφιο για Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας το 2017, από την κριτική γευσιγνωστική επιτροπή που στέλνει το περιοδικό Αθηνόραμα σε όλη την Ελλάδα για να δοκιμάσει τα πιάτα και να χαρίσει στα σημεία εστίασης την πολυπόθητη διάκριση που αποτελεί εχέγγυο καλής εξυπηρέτησης και υψηλής γαστριμαργικής απόλαυσης στο πιάτο.

Το βολιώτικο τσιπουράδικο ΜεΖεν αποτελεί μία δημιουργία του Ανδρέα Διακοδημήτρη, του Γρηγόρη Χέλμη και του Θανάση Τσαλόγλου, η οποία βασίζεται στην κλασική βολιώτικη τσιπουροκατάνυξη, αλλά την κοιτά με κριτικό μάτι και ιδιαίτερη φροντίδα. Μερικά από τα πιάτα του που ξεχωρίζουν είναι η ξυνή ταραμοσαλάτα αφρός, η ευγενής τσιροσαλάτα με άνηθο, η πατατοσαλάτα με τηγανητά ψαροκόκαλα σαρδέλας, ο τηγανητός μπακαλιάρος και η σκορδαλιά παντζαριού με ιβίσκο.

Βάση του ΜεΖεν είναι το ιστορικό κτίριο της Ερωφίλης, στην Αλοννήσου 8, ένα μικρό στενάκι στο κέντρο της πόλης του Βόλου. Φιλοσοφία του το καθαρό τσίπουρο και η επιστροφή στην λογική του καλού μεζέ, ενώ υπάρχει πλέον κατάστημα και στη Λάρισα, στην Τρίγωνη Πλατεία. Οι δημιουργοί του διαλέγουν με δική τους φροντίδα τα υλικά που χρησιμοποιούν, ενώ επιλέγουν προσεκτικά τα αποστάγματα που προσφέρουν.

Η λίστα με τα υποψήφια εστιατόρια δημοσιεύεται στο xrysoiskoufoi.gr, όπου το κοινό πορεί να δώσει το δικό του βραβείο, συμπληρώνοντας την ειδική φόρμα του “Γίνε και εσύ Αξιολογητής”. Η τελετή απονομής των Χρυσών Σκούφων γίνεται κάθε χρόνο με διαφορετικό τρόπο.

Πηγη: http://thessaliaeconomy.gr/blog/business/ena-voliotiko-tsipoyradiko-ypopsifio-gia-xryso-skoyfo

Welcome to tsipouroland

Το Μεζέν έχει πάρει το όνομά του από το λογοπαίγνιο της κατάστασης διαλογισμού κατά την κατανάλωση αποσταγμάτων και των συνοδευτικών μεζέδων αυτών. Η πολύωρη λειτουργία του επιτρέπει στους εραστές των ελληνικών αποσταγμάτων με κορυφαίο το τσίπουρο να διαλογίζονται μεσημέρι, απόγευμα ή βράδυ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

MEZEN – VOLOS

Αλλονήσου 8, Βόλος
24210 20844
[email protected]

MEZEN – SALONICA

Ρογκότη 3, Θεσσαλονίκη
2310 232 749
[email protected]

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ