Χρυσό βραβείο στο ΜΕΖΕΝ

 In Blog

Τοπικά: 2016-12-16 – 11:29:31

Το χρυσό βραβείο ESTIA AWARD για το 2017 στην κατηγορία FOOD BUSINESS INOVATOR, απέσπασε η εταιρεία ΜΕΖΕΝ από το Βόλο, με τις ψήφους 26 κριτών, κορυφαίων προσωπικοτήτων των τομέων τουρισμού και εστίασης.

Σε μία λαμπερή και κεφάτη τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε στις 13 Δεκεμβρίου 2016, στο Gazarte στην Αθήνα, βραβεύθηκαν επιχειρήσεις αντιπροσωπευτικές τόσο του γαστρονομικού πλούτου της Ελλάδας, όσο και των νέων concept που χαρακτηρίζουν την ελληνική εστίαση.

Την παρουσίαση της τελετής απονομής έκαναν, εκ μέρους της κριτικής επιτροπής, οι Εμμανουέλα Κόκκαλη, Madame Ginger – Μαριλού Παντάκη, Αλεξ Κάβδας και Αλέξανδρος Παπανδρέου ενώ τα βραβεία Critics’ Choice απένειμε ο πρόεδρος της επιτροπής, Χρήστος Φώλιας.

Ανάμεσά στους διακριθέντες στα Estia Awards 2017 περιλαμβάνονται ηχηρά ονόματα επιχειρήσεων όπως: Simply Burgers, Γρηγόρης Μικρογεύματα, Starbucks, Kayak, Chillbox, Today Group, Crepa Crepa, e-food, Forky και Delivery.gr καθώς και εστιατόρια – πρότυπα ποιότητας απ’ όλη την Ελλάδα.

Η αγωνία κορυφώθηκε πριν την απονομή των ειδικών βραβείων Top Performer στις επιχειρήσεις Yiamas Gastro Bar, Coffeelab Microroasters και Blé για τη συνολική τους αριστεία, αλλά και την ανακοίνωση των νικητών των κατηγοριών Critics’ Choice.

Η κριτική επιτροπή των Estia Awards 2017 ανέδειξε τον Γκίκα Ξενάκη ως Food Personality, το concept store Yolenis και το τσιπουράδικο Με ζεν ως Food Business Innovators, το εστιατόριο CTC ως New Opening, το εστιατόριο Η Σαμ τα έχει με λάθος αγόρι ως Best Value-for-Money Restaurant και το streetfood Los Loros ως Best New Theme.

ΜΕ ΖΕΝ

Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες, το τσιπουράδικου ΜΕΖΕΝ «γεννήθηκε πίνοντας κρασί σ ένα pintxos στη Βαρκελώνη και παλαιωμένες γκράπες σε μία enoteca στη Ρώμη. Στην επιστροφή μας στον Βόλο, κι έπειτα από μια κλασσική Βολιώτικη τσιπουροκατάνυξη, συμφωνήσαμε: Δεν γίνεται να υπάρχει μια κουλτούρα σχεδόν 100 χρόνων στο Βόλο, και αυτή να αναλώνεται σε 2-3 ετικέτες τσίπουρου και -πολλές φορές- «τουριστικούς» μεζέδες. Έτσι δημιουργήθηκε η ιδέα του ΜεΖεν. Βάση του το ιστορικό κτίριο της Ερωφίλης, στην Αλοννήσου 8, ένα μικρό στενάκι στο κέντρο της πόλης. Φιλοσοφία του το καθαρό τσίπουρο και η επιστροφή στην λογική του καλού μεζέ. Συνεργαζόμαστε με μικρούς παραγωγούς στο Πήλιο και τον Κίσσαβο για τα κηπευτικά μας, παστώνουμε και καπνίζουμε μόνοι μας, φτιάχνουμε τα δικά τους τουρσιά και παίρνουμε τα βουνά για μανιτάρια, τρούφες, άγρια χόρτα και μυρωδικά.

Στα σκαριά είναι και το εργαστήριο για τα πειράματα μας, ενώ με επιλεγμένους συνεργάτες θα αρχίσουν να βγαίνουν και τα πρώτα προϊόντα με το όνομα ΜεΖεν, καθώς και το δικό μας τσίπουρο σε συνεργασία με την οικογένεια Καρδάση στον Τύρναβο.

Αλλά η εξωστρέφεια δε σταματάει εκεί. Στα τρία χρόνια λειτουργίας, έχουν περάσει από την κουζίνα μας σε Βόλο και Λάρισα δυνατά ονόματα της αστρονομικής σκηνής, όπως ο Δημήτρης Παμπόρης, ο Αθηναγόρας Κωστάκος, ο Γιώργος Στυλιανουδάκης, ο Θοδωρής Παπανικολάου, ο Μιχάλης Χάσικος, ο Χάρης Νικολούζος και ο Νίκος Σταυρακάκης, διοργανώνοντας φιλανθρωπικά events και μαγειρεύοντας degustation menu με μεζέδες, ο καθένας με το δικό του τρόπο.

Κι εμείς με την σειρά μας έχουμε επισκεφθεί κουζίνες όπως του Bill&Coo στη Μύκονο, του Oozora στη Κηφησιά, και το Raki Ba Raki στο Ρέθυμνο γνωρίζοντας στην Μύκονο, την Αθήνα και την Κρήτη, το Βόλο και τη φιλοσοφία του, άλλοτε με την παραδοσιακή του μορφή, και άλλοτε με δημιουργική διάθεση. Σκοπός μας είναι να ξεσκονίσουμε και να γυαλίσουμε την παράδοση, χτίζοντας γύρω από αυτή το νέο τσιπουράδικο, γιατί πιστεύουμε ότι ο μεζές, το τσίπουρο και η παρέα, είναι ένα από τα πιο δυνατά γαστρονομικά χαρτιά που διαθέτει η χώρα μας».

ΠΗΓΗ: https://www.taxydromos.gr/m/m_article.php?id=244820

Welcome to tsipouroland

Το Μεζέν έχει πάρει το όνομά του από το λογοπαίγνιο της κατάστασης διαλογισμού κατά την κατανάλωση αποσταγμάτων και των συνοδευτικών μεζέδων αυτών. Η πολύωρη λειτουργία του επιτρέπει στους εραστές των ελληνικών αποσταγμάτων με κορυφαίο το τσίπουρο να διαλογίζονται μεσημέρι, απόγευμα ή βράδυ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

MEZEN – VOLOS

Αλλονήσου 8, Βόλος
24210 20844
[email protected]

MEZEN – SALONICA

Ρογκότη 3, Θεσσαλονίκη
2310 232 749
[email protected]

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ