ΤΗΝΟΣ

 In 2016

Τήνος ένας μικρός γαστρονομικός παράδεισος…
Στα πλαίσια του Tinos Food paths με μεγάλη χαρά μοιραστήκαμε τις εμπειρίες του ταξιδιού μας και τις γνώσεις μας στην οικιακή αλλαντοποιία, μίλησαμε για ζυμώσεις, ωριμάνσεις και παλαίωση και γνωρίσαμε τα μοναδικά προϊόντα της Τηνιακής γης, μυηθήκαμε στη διαδικασία της παραγωγής της Λούζας, μάθαμε τα μυστικά απο το Σαλσίσι, δοκιμάσαμε Βολάκι, Καρίκι (ένα ιδιαίτερο τυρί που ωριμάζει σε κολοκύθα) και ήπιαμε αρωματική Σούμα, παρέα με τα μοναδικά αγκιναράκια Τήνου. Ξεναγηθήκαμε στις ομορφιές του νησιού, απο την Παναγιά, μέχρι και την μανή Ουρσουλινών, όπου γυρίσαμε 50 χρόνια πίσω και γευθήκαμε την παραδοσιακή κουζίνα στην σύγχρονη εκδοχή της. Αφήσαμε την καρδιά μας εκεί, μαζί με τους μοναδικούς ανθρώπους του αγαπημένου Κυκλαδίτικου νησιού.

Welcome to tsipouroland

Το Μεζέν έχει πάρει το όνομά του από το λογοπαίγνιο της κατάστασης διαλογισμού κατά την κατανάλωση αποσταγμάτων και των συνοδευτικών μεζέδων αυτών. Η πολύωρη λειτουργία του επιτρέπει στους εραστές των ελληνικών αποσταγμάτων με κορυφαίο το τσίπουρο να διαλογίζονται μεσημέρι, απόγευμα ή βράδυ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

MEZEN – VOLOS

Αλλονήσου 8, Βόλος
24210 20844
[email protected]

MEZEN – SALONICA

Ρογκότη 3, Θεσσαλονίκη
2310 232 749
[email protected]

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ