Πανελλήνια διάκριση στην τοπική κουζίνα για το «Με Ζεν»

 In Blog

Στη λίστα με τα εκατό κορυφαία εστιατόρια στην Ελλάδα για το 2020, που κατάρτισε για μια ακόμη φορά το «Restaurant 100 Awards», συμπεριλήφθηκε το «Με Ζεν». Το βολιώτικο τσιπουράδικο διακρίθηκε στην κατηγορία της τοπικής κουζίνας, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στη Θεσσαλία. Ο κ. Ανδρέας Διακοδημήτρης, ένας από τους δημιουργούς του, μίλησε για τη δουλειά που γίνεται στο «Με Ζεν», το οποίο τον περασμένο Νοέμβριο συμπλήρωσε επτά χρόνια λειτουργίας.

Αν και το 2020 εξελίχθηκε σε μία εξαιρετικά δύσκολη χρονιά για τα εστιατόρια όλης της χώρας, εξαιτίας της πανδημίας Covid-19, το «Restaurant 100 Awards» ανακοινώνοντας τη φετινή Power List ξεχώρισε το «Με Ζεν» ως το καλύτερο θεσσαλικό εστιατόριο για το ρεπερτόριο του στην τοπική κουζίνα. Ο κ. Διακοδημήτρης, ένας άνθρωπος που αγαπάει το καλό φαγητό και το τσίπουρο, όπως και ο Γρηγόρης Χέλμης, με τον οποίον συμπορεύεται πολλά χρόνια τώρα, στο άκουσμα της είδησης για τη νέα διάκριση του «Με Ζεν» τόνισε: «Εκπροσωπούμε κυρίως τη βολιώτικη γαστρονομία. Λειτουργούμε τη σειρά του τσίπουρου, όπως τα παραδοσιακά τσιπουράδικα, ενώ ένα μεγάλο κομμάτι του μενού προέρχεται από την ευρύτερη θεσσαλική κουζίνα».

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η συγκυρία της διάκρισης εν μέσω του νέου lockdown, άφησε γλυκόπικρη γεύση στον Ανδρέα Διακοδημήτρη. «Σίγουρα αυτό το βραβείο μάς δίνει κουράγιο και δύναμη να συνεχίσουμε την προσπάθεια, αλλά δεν παύει αυτό που συμβαίνει να φαντάζει καταστροφικό για τους κλάδους της γαστρονομίας και της εστίασης. Ελπίζουμε ότι με το εμβόλιο κάποια στιγμή η αγορά θα ξανανοίξει και θα επανέλθουμε σε μία σχετική κανονικότητα, αλλά σίγουρα δεν ξέρω εάν θα είναι ικανή να κρατήσει «ζωντανές» τις επιχειρήσεις», παραδέχθηκε, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στην πρόσφατη γιορτή για τα επτά χρόνια λειτουργίας του γνωστού τσιπουράδικου, η οποία όμως κύλησε διαφορετικά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια: «Φέτος η γιορτή που πραγματοποιήσαμε στις 20 Νοεμβρίου, με αφορμή τη συμπλήρωση επτά ετών από την ημέρα που ανοίξαμε το πρώτο μας μαγαζί στον Βόλο, έγινε διαδικτυακά. Την παρακολούθησαν περισσότεροι από 16.000-17.000 άνθρωποι στα κανάλια που προβλήθηκε, αλλά και πάλι η γιορτή μας δεν έγινε όπως τα προηγούμενα χρόνια που φέρναμε αρκετούς ανθρώπους που εμπλέκονται με τη γαστρονομία στην Ελλάδα, με περισσότερους από σαράντα διακεκριμένους Έλληνες σεφ και άλλους τόσους γευσιγνώστες».
Από εκεί και πέρα, το κλείσιμο της εστίασης οδήγησε τους ανθρώπους του «Με Ζεν» να επικεντρωθούν στο «Με Ζεν Canteen Project. «Στο προηγούμενο lockdown είχαμε μπει στη διαδικασία για κάτι που σκεφτόμασταν αρκετό καιρό, το κομμάτι του delivery στο τσίπουρο. Και όταν αρχίσαμε να το στήνουμε, είχαμε στο μυαλό μας να δουλέψουμε με street food και μία καντίνα διαφορετική απ’ ό,τι έχουμε συνηθίσει εδώ στον Βόλο. Για παράδειγμα, ορισμένα πιάτα που έχουμε αυτή την περίοδο είναι κοκορέτσι θράψαλο μέσα σε χειροποίητο ψωμάκι, bao burger γαρίδας, και σεφταλιές μπακαλιάρου σε κυπριακή πίτα. Δεν αποκλείω το ενδεχόμενο αυτό το project στο μέλλον να λειτουργήσει αυτόνομα», είπε ο κ. Διακοδημήτρης, ο οποίος έκλεισε με μία ευχή: «Σύντομα να ανοίξουμε και να είμαστε ελεύθεροι».

ΠΗΓΗ: https://e-thessalia.gr/panellinia-diakrisi-stin-topiki-koyzina-gia-to-me-zen/

Welcome to tsipouroland

Το Μεζέν έχει πάρει το όνομά του από το λογοπαίγνιο της κατάστασης διαλογισμού κατά την κατανάλωση αποσταγμάτων και των συνοδευτικών μεζέδων αυτών. Η πολύωρη λειτουργία του επιτρέπει στους εραστές των ελληνικών αποσταγμάτων με κορυφαίο το τσίπουρο να διαλογίζονται μεσημέρι, απόγευμα ή βράδυ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

MEZEN – VOLOS

Αλλονήσου 8, Βόλος
24210 20844
[email protected]

MEZEN – SALONICA

Ρογκότη 3, Θεσσαλονίκη
2310 232 749
[email protected]

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ