ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ-ΣΑΝ ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ-ΜΑΔΡΙΤΗ

 In 2019

Η πρωτόρακη μεθά και την περίοδο των πρώτων καζανιών εισπνέουμε αρκετή.Έτσι λοιπόν συμφωνήσαμε ν ακολουθήσουμε την αγαπημένη μας Πάπρικα στην αναζήτηση φρούτων και λαχανικών στην εξειδικευμένη έκθεση της Μαδρίτης .Να έχεις φίλο που οδηγεί νταλίκα και να πηγαίνει για λαχανικά και φρούτα Λατινικής Αμερικής στην Ισπανία, εκεί μεθυσμένος παρεμβαίνεις εσύ και ζητάς μια μικρή παράκαμψη…

Ένα βερμουτ στο Fuego Negro πριν τσιμπολογήσουμε όλη την κάρτα είναι ένας από τους λόγους της παράκαμψης. Η διαδρομή από την Καταλονία ως την  χώρα των Βάσκων  περιλαμβάνει την εναλλαγή 3 διαφορετικών τοπίων τα οποία θυμίζουν τα πολλά πρόσωπα της Ισπανίας και την προπάθειά της να μείνει ενωμένη. Μετά από ένα πέρασμα από την Βιομηχανική πόλη της Σαραγόσα και την πρωτεύουσα της αμπελουργικής περιοχής της Ναβάρα Παμπλόνα κατηφορίσαμε προς τον Ατλαντικό περνόντας τα δάση των συνόρων με την Γαλλία .

Η περιπλάνηση στην πόλη της γαστρονομίας της Ισπανίας είναι μοναδική καθώς αυτή η πόλη πλέον αποτελεί πόλο έλξης για τους ανθρώπους που ασχολούνται με την γαστρονομία και  κάθε  γωνία της κρύβει μικρούς θησαυρούς. Η καθιερωμένη βόλτα για pintxos δεν μας τρομάζει άλλωστε το μπουκιά γουλιά των Βάσκων το ξέρουμε απ τον Βόλο .

Σαντατέρ , Μπούργκος , Βαγιαδολίδ …Μια διαδρομή που θυμίζει Θεσσαλία ,ατέλειωτη πεδιάδα ως την κραταιά πρωτεύουσα της Ισπανίας Μαδρίτη.

Από την Μαδρίτη ως την Βαρκελώνη για ένα tapas στο πόδι συνειδητοποιείς  γιατί οι Ισπανοί άποικοι προσαρμόστηκαν στο Μεξικό .Έως την επόμενη φορά… Hola chikas!

Welcome to tsipouroland

Το Μεζέν έχει πάρει το όνομά του από το λογοπαίγνιο της κατάστασης διαλογισμού κατά την κατανάλωση αποσταγμάτων και των συνοδευτικών μεζέδων αυτών. Η πολύωρη λειτουργία του επιτρέπει στους εραστές των ελληνικών αποσταγμάτων με κορυφαίο το τσίπουρο να διαλογίζονται μεσημέρι, απόγευμα ή βράδυ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

MEZEN – VOLOS

Αλλονήσου 8, Βόλος
24210 20844
[email protected]

MEZEN – SALONICA

Ρογκότη 3, Θεσσαλονίκη
2310 232 749
[email protected]

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ